chatsimple

İnsülin Krizi Kapıda!

Yayın Tarihi: 07/12/2018

2030’da 40 Milyon Şeker Hastası İnsülin Bulamayacak!

Yeni bir çalışmaya göre dünyadaki diyabet artışı böyle devam ederse, insülin üretimi katlanarak artan ihtiyacı karşılayamaz duruma gelecek. 2030’da 79 milyon erişkin hastanın kan şekerlerini düzenleyebilmek için insüline ihtiyacı olacağını ve artış böyle devam ederse bunların ancak yarısının yeterli desteği alabileceğini öngören çalışma Lancet Diabetes and Endocrinology dergisinde yayınlandı (Kasım 2018).

Araştırmacılar özellikle Afrika, Asya ve Okyanusya bölgelerinin daha çok etkileneceğini ve ilaca erişimin mutlaka düzeltilmesi gerektiğini bildiriyor. Stanford Üniversitesi’nden Dr Basu, özellikle Afrika ve Asya’da güncel insüline erişim oranları tahminlenen ihtiyaçla kıyaslandığında, çok ciddi bir kriz için hazır olunması gerektiğini söylüyor. Birleşmiş Milletlerin b İnsülin Krizi Kapıda! 2 ulaşıcı olmayan hastalıkları tedavi etme ve diyabet ilaçlarına evrensel erişimi sağlama konusundaki çalışmalarına karşın, dünyada milyonlarca hastanın insüline ulaşmakta gereksiz güçlük yaşadıkları biliniyor.

İnsülin, Tip 1 ve bazı Tip 2 diyabet hastalarının tedavisinde zorunlu bir ilaç. Tip 2 diyabet obezite, kötü diyet ve fiziksel inaktivite gibi birçok yaşam tarzı faktörüyle de yakından ilişkili. Uluslararası Diyabet Federasyonunun ve 14 bağımsız çalışmanın verileri kullanılarak, 221 ülkede 2018’den 2030’a kadar Tip 2 diyabet oranlarındaki artış modellendi. 2018’de dünya çapında 406 milyon olan Tip 2 diyabetli hasta sayısının 2030’da 511 milyona ulaşması bekleniyor. ABD dünya çapında en büyük üçüncü sayıya sahip ve bu ülkede 2030’da 32 milyon kişinin diyabetli olacağı öngörülüyor.

Toplam 511 milyon hastanın 79 milyonunun insüline ihtiyacı olacağı öngörülüyor, yani insülin talebinde % 20 artış olacak. Mevcut olanaklara göre bu rakamın sadece 38 milyonu insüline erişebilecek. İnsülin tedavisi maliyetli bir tedavi ve market üç tedarikçi tarafından elde tutuluyor. Hükümetler insülin üretiminde devreye girmez ve erişilebilir insülin sağlanmazsa kullanımı olması gereken düzeylerin çok altında kalacak.

Yazar: Op Dr Murat Üstün

Dr. Murat Üstün is the Lead Bariatric Surgeon at IBC - Istanbul Bariatric Center. Dr Murat Üstün has made a commitment to every patient's well-being and safety, a goal that is also pursued by our staff and medical professionals that are at your service, this is part of the excellence equation. Dr Murat Üstün and the Istanbul Bariatric Center team perform medical procedures, including gastric bypass, sleeve gastrectomy, adjustable gastric band, and biliopancreatic diversion with duodenal switch. While performed differently, all of these procedures help patients lose weight by limiting how much food the stomach can hold as well as the patient’s absorption of nutrients. Surgeries are performed at a JCI accredited Hospital. The Joint Commission International works to improve safety at health care facilities domestically and globally. Accreditation ensures facilities are up to date, physicians are board-certified, plans for follow-up care are in place, risks of traveling after surgery are outlined, and more.

Tüm Yazıları →

Arayın
Bilgi Alın
Whatsapp