Dünya’nın Obezite ve Metabolizma Cerrahisi Liderleri Londra’da Buluşuyor!

Yayın Tarihi: 28/08/2017

Dünyanın en ciddi sağlık sorunlarından biri haline gelen obezitenin sadece cerrahi tedavisi değil, biyolojik temelleri, bu salgını eradike etmenin çözüm yolları, halk sağlığı ile entegre önleme çalışmaları, tıbbi ve cerrahi tedavi stratejilerinin tüm yönleriyle tartışılacağı kongre 29 Ağustos 2 Eylül tarihleri arasında Londra’da düzenleniyor. Çok sayıda sempozyum, yüzlerce video ve sunumun yanısıra 10 ayrı mezuniyet sonrası eğitim kursunun da yapılacağı kongre, sadece obezite cerrahlarına değil, bu alanda kendini yetiştirmek isteyen genç cerrahlara da hitap ediyor.

Kongrenin gerçekleştirileceği Queen Elizabeth II Merkezi Wesminster bölgesinde Parlamento binasının hemen yanında yer alıyor. Kongrenin şimdiye kadar gerçekleştirilen en geniş katılımlı kongre olması bekleniyor.

Kongrenin ilk iki gününde 6. Uluslararası Sleeve Gastrektomi Konferansı gerçekleştirilecek. Bu konferansta aynı günde birçok uluslarası merkezden canlı ameliyat yayınları yapılacak. “Nasıl yapıyorum?” başlığı altında yüksek riskli gruplarda, süper obezlerde ve yaşlılarda, ergenlerde ve nakil hastalarında tüp mide ameliyatları ve ipuçları paylaşılacak. Az sayıda trokarla tüp midea ameliyatları, mide fıtığı olan hastalarda hiatal onarımla birlikte tüp mide ameliyatı, band eklenmiş tüp mide ameliyatı, fundoplikasyonla (Nissen) birlikte tüp mide ameliyatı, Linx metoduyla sleeve gastrektomi ve endoskopik gastrik plikasyon gibi farklı versiyonlar canlı ameliyat yayınları eşliğinde tartışılacak.

Dünya'nın Obezite ve Metabolizma Cerrahisi Liderleri Londra’da Buluşuyor! 2

Revizyonlar bölümünde ise laparoskopik re-sleeve, yani ikinci kez tüp mide, sleeve gastrektomiden sonra Stretta prosedürüve sleeve komplikasyonlarının endoskopik tedavileri değerlendirilecek. Konversiyonlar, yani dönüşüm ameliyatları bölümünde ise sleeve gastrektomiden Roux-en-Y gastrik bypass ameliyatına, sleeve gastrektomiden mini ya da one anastomosis gastrik bypassa, sleeve gastrektomiden SADI ameliyatına, sleeve gastrektomiden duodenal switche dönüşüm ameliyatları gerçekleştirilecek. Gastrik bipartitisyon (ileo gastrostomi), bypasstan sleeve gastrektomiye dönüşüm, sleeve gastrektomiye band eklenmesi ve sleeve gastrektomiye plikasyon eklenmesi de tartışılacak yeni yöntemler arasında…

30 Ağustos’taki ikinci seansta ise, sleeve gastrektominin uzun vadeli bir ameliyat olarak yeri değerlendirilecek. Kilo kaybında uzun dönem sonuçlar, kilo kaybı ve yandaş hastalıkların çözülmesi açısından uzun vadeli sonuçlar ve neden bazı hastaların tüp mideyle yeterli başarı sağlayamadığı da irdelenecek. Tüp mide ameliyatından sonra geri kilo alımında en iyi revizyon ameliyatının hangisi olduğu tartışılırken, minigastrik bypass, SADI, Roux-en-Y gastrik bypass, resleeve, duodenal switch gibi seçenekler masaya yatırılacak.

Konferansın bir bölümünde de erken komplikasyonların önlenme ve tedavisi tartışılacak. Genel toplamda sleeve gastrektomiden sonra komplikasyonların azaltılması, butress yani destek malzemelerinin faydası olup olmadığı, tüp mideye bağlı kaçakların tedavisi, endolüminal vakum tedavisi hakkında güncellemeler, fistülojejunostomi tedavisinin sonuçları, sleeve darlıklarının tedavisi, portal ven trombozları, sleeve gastrektomiden sonra beslenme sorunları, özel hasta gruplarında sleeve, yüksek riskli hastalarda sleeve gastrektominin rolü ve ergenlerde sleeve gastrektomi de diğer konu başlıkları arasında…

Sleeve gastrektomi sonrasında en çok tartışılan konulardan biri olan reflü konusu da ayrı bir bölümün konusunu oluşturuyor. Reflünün sleeve ameliyatından sonra kaçınılmaz olup olmadığı, ameliyat tekniği ve anatomik detaylarla önlenip önlenemeyeceği, eş zamanlı hiatal herni onarımının rolü, sleeve sonrası reflü nedeniyle Roux-en-Y gereksinimi, radyofrekans yöntemiyle reflü tedavisi, Lİnx ve Endostim gibi metodlar, anterior fundoplikasyon, Nissen sleeve uygulaması tartışılacak başlıklar arasında.

Bariatrik Cerrahi Acillerinin Temelleri eğitiminde ise, postoperatif komplikasyonlardan ameliyat sırasında nasıl korunulabileceği tartışılacak. Laparoskopik gastrik bypass ve minigastrik bypassın erken komplikasyonları ve komplikasyon yönetimi, geç komplikasyonlar ve bunların saptanma yolları, laparoskopik sleeve gastrektomi komplikasyonlarının yönetimi, laparoskopik duodenal switch ve emilim azaltıcı ameliyatların komplikasyonları ve yönetimi, gastrik banda bağlı uzun vadeli problemler ele alınacak. Endoskopik bariatrik işlemlerden gastrik balon, duodenjejunal sleeve ve bunlara bağlı komplikasyonların yönetimi önemli konu başlıklarından…

Obezite cerrahisinden sonra safra kesesi taşı oluşumu, önlenme ve tedavisi, anastomotik ve remnant ülserlerin yönetimi, barsak tıkanıklıklarının yönetimi, kaçakların yönetimi, morbid obez hastalarda anestezi komplikasyonlarının önlenme ve yönetimi, bariatrik cerrahiden sonra nutrisyonel yani beslenme ile ilişkili komplikasyonlar, bariatrik cerrahiden sonra psikolojik hastalıklar, obezite cerrahisinden sonra gebelik konuları da irdelenecek. Video sunuları bölümünde bariatrik cerrahiden sonra karın ağrıları ve tıbbi aciller vaka örnekleri eşliğinde tartışılacak.

Bu kongrede, Mini Gastrik Bypass kursu ve Konsensus toplantısı da gerçekleştirilecek. Ayrıca band eklenerek gastrik bypass, sleeve gastrektomi ve plikasyon ameliyatlarında kilo kaybı ve korunmasının artırılıp arttırılamayacağı konusunda da bir kurs düzenlenecek. Kongre sırasında olabildiğince sizlere canlı yayın ve sunumlardan özetlerle bilgi aktarmaya gayret edeceğiz. Lütfen bizi izlemeye devam ediniz.

Yazar: Op Dr Murat Üstün

Dr. Murat Üstün is the Lead Bariatric Surgeon at IBC - Istanbul Bariatric Center. Dr Murat Üstün has made a commitment to every patient's well-being and safety, a goal that is also pursued by our staff and medical professionals that are at your service, this is part of the excellence equation. Dr Murat Üstün and the Istanbul Bariatric Center team perform medical procedures, including gastric bypass, sleeve gastrectomy, adjustable gastric band, and biliopancreatic diversion with duodenal switch. While performed differently, all of these procedures help patients lose weight by limiting how much food the stomach can hold as well as the patient’s absorption of nutrients. Surgeries are performed at a JCI accredited Hospital. The Joint Commission International works to improve safety at health care facilities domestically and globally. Accreditation ensures facilities are up to date, physicians are board-certified, plans for follow-up care are in place, risks of traveling after surgery are outlined, and more.

Tüm Yazıları →

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Arayın
Bilgi Alın
Whatsapp